Tyree sprak een video in voor de antihomo-organisatie NOM waarin hij het volgende zei: "Het huwelijk is de enige relatie die een weerspiegeling is van een relatie met God. Het is uniek en als het huwelijk opengesteld wordt voor homo's weet ik niet wat er allemaal kan gaan gebeuren. Het kan het begin zijn van anarchie en wetteloosheid in ons land."

Gisteren werd hij geïnterviewd door Kyra Phillips van CNN die hem eens stevig aan de tand voelde. Ze vertelde hem over een 23-jarige studie die door de Universiteit van Californie (UCLA) is gedaan waaruit bleek dat kinderen van lesbische ouders meer respect voor diversiteit en verschillen hebben, iets dat hem als Afrikaans-Amerikaanse man toch zou moeten aanspreken. Tevens zegt ze dat homostellen hele sterke relaties kunnen hebben. Tyree is zelf door een alleenstaande moeder opgevoed, Phillips vraagt hem daarom of dat dan beter is dan twee moeders of twee vaders. Tyree bevestigt het stereotype van een NFL-speler, niet al te snugger, door eigenlijk alleen met het argument te komen dat homoseksuele relaties onnatuurlijk zijn en helemaal niet goed te weten wat anarchie eigenlijk inhoudt.

Tyree was overigens maandag weer in het nieuws. In de New York's Daily News gaf Tyree aan dat hij zijn winnende vangst, die indirect leidde tot de winst van de Super Bowl in 2007, alleen een 'gift' was. En de Super Bowl iets dat hij graag zou willen inruilen voor een verbod op het homohuwelijk.

AN