Het voorval vond plaats in de nacht van 12 op 13 juni voor, na een nachtje stappen. In de buurt van het Beursgebouw werd hij eerstuitgescholden en daarna hardhandig aangepakt. "Hij kon zich lostrekken en is in paniek weggevlucht naar waar hij mensen zag", aldus een vriend van het slachtoffer. "Zo belandde hij bij een pitabar, waar iemand hem voetje lichtte." Daar kreeg hij ook trappen en werd hij met een stoel geslagen. "Volgens de politie -die gelukkig snel ter plaatse was- heeft mijn cliënt veel geluk had", meent de advocaat.

Volgens Mary gaat het om een misdaad die gericht was tegen de geaardheid van het slachtoffer. "En dat terwijl in onze rechtsstaat ieder mens op zijn gemak een pita moet kunnen gaan eten zonder lastiggevallen te worden", besluit de advocaat.

De advocaat verduidelijkt zijn verhaal. ‘Ze wandelden door, maar wat verderop hielden twee anderen hen tegen. Bart kreeg meteen een slag in zijn gezicht, één van de twee probeerde hem te wurgen tot hij blauw zag. Bart liep terug naar de pitabar, maar daar werd hij geschopt en sloegen ze met een zware stoel op zijn hoofd.’

De uitbater van de pitabar verwittigde de politie, die vrij snel ter plekke was. De man die Bart aanviel, zou van Guatemalteekse afkomst zijn.

Bron: De Morgen