De piloot dacht dat zijn opmerkingen alleen voor zijn copiloot te horen waren, maar door een verkeerde knop in te drukken kon iedereen, ook de verkeerstoren en vliegtuigen in de omgeving, horen hoe hij zijn homoseksuele en Afrikaans Amerikaanse collega's beledigde. Iemand was gelukkig slim genoeg om het gesprek op te nemen om daarna aan zijn bazen door te geven, zodat de man vervolgd kon worden.

In het gesprek zegt de piloot het volgende: "Er werken hier alleen maar homo's. En oma's. In de laatste drie maanden ben ik maar drie keer in een bar geweest. Drie keer. Een keer met de oma en een flikker, ik had echt beter niet kunnen gaan. Op het laatst waren er twee meiden die te doen waren. Maar we gingen naar de crew-kamer in St. Louis en ze waren alleen maar aan het zeiken. De een over haar zus en de ander over haar man." Even later werd de man erop geattendeerd dat hij voor anderen te horen was.

De piloot in kwestie werd voor een korte periode geschorst, maar is intussen alweer aan het werk na een cursus "omgaan met collega's" gevolgd te hebben. De Southwest Flight Attendants gaan wellicht een rechtszaak aanspannen tegen de luchtvaartmaatschappij wegens discriminatie na het horen van de tape die deze week aan de media werd vrijgegeven.

Alex