Een bezoek aan Antwerp Pride mag eigenlijk niet korter dan twee dagen duren. Dus namen we op vrijdagochtend de trein naar de diamantstad. Een verblijf in het Radisson Blu Astrid Hotel (want gratis wifi, ontbijt tot half twaalf op zondagochtend, een zwembad, spa, en direct naast het centraal station!) zorgde ervoor dat we uitermate ontspannen van de festiviteiten konden genieten. 

Pink Friday

Een Antwerpse kermis heeft de vrijdagavond gebaseerd op de Tilburgse Roze Maandag. Met een dansende dragqueen op het Red&Blue-podium, verschillende optredens en de clubs house DJ’s was het, net zoals vorig jaar, een succes. Tevens werden de magen van onze redacteurs op de proef gesteld in de achtbaan.

Popi’s bus tour

Hilariteit, drama en champagne! Popi’s bus tour nam ons mee door de stad en liet ons Gay Antwerpen zien. Popi, de dragqueen die ons alles liet zien, zorgde voor de nodige tekst, uitleg en soms wat commentaar over een voorbijganger. Kortom: hilarisch!

Van pop, naar poppers!

Vanwege de vele feestjes, konden we helaas niet overal bij zijn. Wel zijn we bij het Hessenhuis geweest. Wat vroeger een pakhuis was, hebben ze omgebouwd tot een club. Het publiek was vrij jong, trendy en er was een grote variëteit aan muziek. Wat nog ontbrak was een vleugje leer, dus een laatste drankje bij The Boots was wel vereist. Deze leer- en fetishbar heeft een cruisegebied van twee verdiepingen en voor iedere fetish was er wel iets. Badkuipen, andreaskruisen, schandpalen en de nodige slings…het was er allemaal!

Wave!

Het main event van deze Pride was helaas niet zo druk bezocht. Vanwege de locatie (vrij ver van het centrum) en het slechte weer waren er veel minder bezoekers naar het outdoor-feest gekomen dan gedacht. Het programma was desalniettemin geslaagd. Met geweldige optredens en goede muziek was het voor de aanwezige bezoekers een geslaagde middag, wat een natte jas meer dan waard was.

OUTTV's nieuwe presentator

In de middag presenteerde OUTTV zijn kandidaten voor de nieuwe presentator aan het publiek. In het overvolle café Popi Café stelde Ian van den Putten, ook de presentator van de Mr. Gay Netherlands verkiezing 2011, de jongens stuk voor stuk voor. De presentatie zou eigenlijk tijdens het open-air feest plaatsvinden, maar vanwege het slechte weer was dit verplaatst

 Red and Blue

In de Red and Blue, de grootste gay discotheek in Antwerpen, bezochten wij ons laatste feest. Salvation was een men only party met als ingrediënten mannen, muziek, zweet en veel hitte. De DJ's van de club lieten zich van hun beste kant zien.

Bigger, better, pinker!

Mede door het slechte weer was de slogan "Bigger, better, pinker" misschien een beetje te veel van het goede. Maar Antwerpen blijft een stad die voor de homobezoeker zeer veel te bieden heeft. Met clubs als D-Club en Red&Blue en locaties als het Hessenhuis en Popi Café is de stad altijd, en zeker tijdens de pride, een bezoek waard.

Zondag werd er afgesloten met een drukbezochte markt. De hele Grote Markt stond vol, en met een goedgevuld podium met vele buitenlandse artiesten werd het Pride Weekend 2011 afgesloten.

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door Radisson Blu hotels & resorts

MK