Scrubben

“Scrubben heeft een meervoudige werking. Je verwijdert de dode huidcellen. Hierdoor wordt je huid gladder. En een gladde huid wordt mooier bruin. Verder krijgt de huid, als je de dode huidcellen verwijdert, meer zuurstof en kunnen werkzame bestanddelen van crèmes beter in de huid doordringen. De circulerende bewegingen die je tijdens het scrubben maakt, stimuleren bovendien de bloedcirculatie. De (nog winterwitte) huid krijgt direct een gezondere teint.”

Ontharen

Zit je niet in de bear-scene? Dan is het wellicht tijd om overtollig haar te verwijderen. Harsen is hier de beste optie bij. Doe dit in ieder geval een paar dagen voordat je van plan bent in de zon te gaan liggen. Na het ontharen is de huid namelijk erg gevoelig en geïrriteerd.

Sporten

Je hoeft geen Mr. Muscle te worden om goed uit te zien, maar zorg wel voor wat beweging. Denk naast gewone sporten of fitness ook aan een wandeling of fietsen. Vaak zijn er ook verstevigende crèmes beschikbaar, die nooit kwaad kunnen.

Eten

 

Geniet van lekker fruit en eet voldoende groente. Vitamines zorgen voor een strak lijf, mooie huid en een stralende tint.

Insmeren

Verzorg je huid vooral na het zonnen goed. Gebruik after-suncrèmes en hydraterende crèmes. Als je lijkbleek uit de winter bent gekomen is een zelfbruinende crème niet ongepast. Let wel op dat een zelfbruinende crème niet beschermd tegen schadelijke invloed van de zon.

MK