Maar ook in ons eigen land waar de weigerambtenaar zijn werk vrolijk niet wil doen en meldingen van geweld jegens homo’s weer een nieuw hoogtepunt lijken te bereiken, klinkt een helend kuurtje niet slecht in de oren denkt u niet? Ik vermoed dat tweemaal daags slikken (van een pil welteverstaan) en een geestelijke therapeutische opdonder, gretig aftrek zal vinden onder de homoseksuele medemens aangezien het gezin met de vrouw, de Volvo, de kinderen en de Golden Retriever een ultiem doel is wat we natuurlijk allemaal willen bereiken.

Of is dat wel zo? Kijk, ik ken een paar doodongelukkige homo’s die liever vandaag dan morgen weer kruiskrabbend en bierboerend op de bank zitten, omdat ze dat hele gaygebeuren verafschuwen. Ik vroeg ze of een therapie hen zou bekoren en ze gaven me een overtuigend setje redenen om dat zeker wel te willen. Niet meer anders zijn, niet meer bang zijn en je niet meer hoeven schamen voor je mede-homo’s.

Maar als ik bij mezelf te rade ga, weet ik dat zo net nog niet. Kijk, er zijn nogal wat homo’s strontvervelend, schaamteloos, genant en om door de plee te spoelen zo irritant. Maar zo ken ik ook wel een paar hetero’s ben ik bang. Natuurlijk zijn er dagen dat ik zonder het stigma of de eindeloze brei met vooroordelen over ‘ons soort mensen’ kan en wil. Maar ‘anders zijn’ vind ik eerder een argument vóór homoseksualiteit en als ik eerlijk ben kan ik me geen echte angst herinneren sinds ik op mijn elfde realiseerde dat ik homo ben.

Dus als ik bij mezelf te rade ga en denk aan wie ik ben en wat ik doe, ben ik bang dat ik met een genezing niet alleen iets win. Je identiteit is toch immers opgebouwd uit alle facetten die jou vertegenwoordigen? Als artiest maak ik regelmatig gretig gebruik van mijn valsheid of sarcasme, vervaagt dit tijdens mijn kuurtje of ga ik geheel ten onrechte doen alsof dat niet een klein beetje bij mijn nichterigheid hoort.

En mijn creativiteit en sociale vaardigheden? (lees: Schaamteloosheid.) Ga ik die behouden of weten de doktoren niet met zekerheid te zeggen of het uiteindelijke effect van een behandeling een afzwakking van een heleboel eigenschappen tot gevolg zou kunnen hebben.  Ik veroordeel niemand die geen homo meer zou willen zijn maar ik vraag het aan u, de homoseksuele lezer:

Als er een pil was om voorgoed en volledig hetero te worden, zou u hem slikken?