katholieke kerk discriminatieDe lokale zakenman en vrome katholiek John Sanfilippo overleed vorige week na een langdurige gevecht tegen longemfyseem. Volgens vrienden had Sanfilipo zijn begrafenis gepland in de Lady of the Rosary Katholieke Kerk in Little Italy waar hij tientallen jaren een trouwe parochiaan was. Hij had zelfs een royale som geld overgelaten aan de kerk in zijn testament.

Afgelopen weekend werd de partner en de familie van Sanfilippo op de hoogte gebracht dat de kerk geen dienst in ere van de man wilde houden. Als enige verklaring werd zijn homoseksualiteit genoemd.

Na verontwaardiging van vele parochianen en enige aandacht in de media is de kerk een beetje teruggekomen op de eerdere mededeling. De kanselier van het rooms-katholieke bisdom van San Diego, Rodrigo Valdivia, zegt dat de begrafenis eventueel toch mag plaatsvinden. Plannen daarvoor moeten echter nog gemaakt worden, aldus de kanselier.

Voor de familie van Sanfilippo hoeft het allemaal niet meer, zij gaan ergens anders op zoek. De kerk zelf heeft geweigerd commentaar te geven op de beslissing.

Alex