Londen's Pride PoochSkipper, een Staffordshire Bull Terrier, versloeg donderdagavond 29 andere honden en bemachtigde daarmee de titel voor Londense Pride Pooch 2011. Het was de eerste keer dat er een dergelijk evenement plaatsvond in Londen.

De jury was erg onder de indruk van het mooie uiterlijk en de rustige aard van Skipper, iets dat goed van pas kwam tijdens de immens drukke en lawaaierige parade zaterdagmiddag.

Trotse eigenaar Neil Mitchell: "Skipper is een fantastische hond. Het was liefde op het eerste gezicht toen ik haar zag in het asiel van Battersea. Ik ben er trots op dat ze de titel van Pride Pooch heeft gewonnen. Ik weet zeker dat ze er van zal genieten mee te mogen rijden op de praalwagen en al die enthousiaste mensen te zien."

De manager van Battersea Dog & Cats asiel noemde de show een groot succes en vond het geweldig om zoveel trotse eigenaren van honden bijeen te zien. "Skipper is een zeer waardige winnaar en we zijn blij dat we haar mogen verwelkomen tijdens de parade op onze wagen."

AN