In totaal hebben vier kandidaten zich aangemeld, waarvan drie een bidbook hebben ingediend. Hierin lieten ze zien dat ze in staat zijn om een succesvolle Roze Zaterdag te plannen.

Belangrijke overweging bij de uiteindelijke keuze is de uitstraling en toekomst van het evenement Roze Zaterdag. De organisatie heeft gekozen voor de stad en de initiatiefnemers die daar het beste een vernieuwende impuls aan kunnen geven en bewezen ervaring hebben met het organiseren van evenementen.

In 2013 zal roze stad  Utrecht niet alleen de vrede van Utrecht herdenken maar ook roze hart van Nederland zijn. Roze Zaterdagen is er van overtuigd dat de initiatiefnemers van de stichting Pann buiten de traditionele Roze Zaterdag bezoekers veel extra  jongeren naar het evenement Roze Zaterdag zullen trekken. Bovendien hebben ze laten zien dat ze megafeesten kunnen organiseren en zetten ze zich al meer dan  42 jaar  in voor homo-emancipatie, waarbij ze kunnen steunen op een grote groep vrijwilligers.  

Daarnaast heeft Utrecht de kennis en expertise van de organisatie van het Midzomergrachtfestival,  een van de betere jaarlijks terugkerende roze  evenementen van Nederland. Deze mix van ervaring, jeugdig enthousiasme en vernieuwing staat garant voor een succesvol roze jaar en biedt een solide basis voor het evenement  Roze Zaterdag in de toekomst.

Dit jaar is Groningen verkozen en in 2012 zal Haarlem een jaar lang Roze Stad zijn.

MK / Bron: Roze Zaterdagen