Een Gay Pride evenement in Salisbury, North Carolina trok meer dan 2000 bezoekers en 200 tegenstanders van homorechten. De anti-homo betogers hadden geen vergunning, maar mochten van de politie blijven zolang ze zich aan de regels hielden. Een van hen, predikant James Edward Belcher kreeg een 'kusje van eigen deeg.'

Joan Parker zag de predikant heftig zwaaien met zijn armen terwijl hij een bijbel in zijn handen hield. "Hij bleef maar schreeuwen over sodomieten en homo's die naar de hel gaan. Ik vond dat hij een omhelzing nodig had, dus die gaf ik hem. Op een gegeven moment gaf ik hem een kus. Op zijn wang wel te verstaan en niet zijn mond," aldus Parker die samen met haar man naar het evenement gekomen was om haar steun aan de homogemeenschap te laten zien.

Volgens de 49 jarige predikant Belcher had ze hem wel degelijk op zijn mond gekust, indien hij niet snel zijn hoofd zou hebben weggedraaid. "Ze hield haar armen helemaal om me heen en trok me naar zich toe," aldus Belcher. "Ik hield beide armen in de lucht en keek naar een politieagent die echter niets deed. Het was een van de vele pogingen om de mensen stil te krijgen die bidden voor alle zondaars die een doodsstijl leiden dat ze een levenstijl noemen."

Volgens Belcher zou hij wel worden aangeklaagd als hij zonder toestemming een 74-jarige vrouw zou kussen. Volgens de lokale politie maakt het niet uit of ze hem op de mond of wang wilde kussen, het blijft ongewenst aanraken. Ze waren echter wel verbaasd over de aangifte. Parker moet zich verantwoorden bij een rechtbank op 12 september. Eenvoudige mishandeling is een misdrijf en kan voor een dader zonder strafblad een taakstraf van 30 dagen opleveren.

AN