Lady GagaLady Gaga heeft vaak haar steun betuigd voor het homohuwelijk, afschaffing van DADT, meegelopen in Gay Prides en gelobbyd bij politici en grote bedrijven voor gelijke rechten van homo's. Ze is dan ook (betwistbaar) een van de grootste homoactivisten van deze tijd. Zeker als het gaat om een beroemdheid.

"Zeggen dat ik de homogemeenschap louter gebruik om platen te verkopen, is echt de meest belachelijke uitspraak die iemand over mij kan doen. Een van de dingen waar ik op een dag het meest aan denk, naast mijn fans, gezondheid van familie en muziek, is sociale rechtvaardigheid en gelijkheid," aldus de zangeres.

Om dit te verduidelijken geeft ze het voorbeeld van een ontmoeting met een van haar fans in de winkel Best Buy. "Het was een jonge soldaat die erg bang was dat men achter zijn geaardheid zou komen en hij ontslagen zou worden middels DADT. Hij zei dat de strijd in de VS tegen DADT en voor gelijkheid hem sterker maakt. Daarna gaf hij me zijn dienstjasje. We hielden elkaar vast en huilden. Iemand die meent dat dit niet oprecht is... Dat was zo'n puur moment en ik herinner me dat ik dacht: Er is geen albumverkoop of nummer 1 hit die daar tegenop kan. Dit is waar het allemaal om draait. Dat ik met mijn liedjes het leven van iemand kan veranderen."

AN