Het wetsvoorstel de naam FAIR, dat staat voor Fair, Accuraat, Inclusief en Respectvol, moet ervoor zorgen dat scholen homo's, biseksuelen en transgenders erkennen in lesmateriaal en moet discriminerend materiaal verbieden. Als Brown de wet ondertekent, geldt deze vanaf het schooljaar 2013-2014 en is Californië de eerste staat in de VS met een dergelijke regeling.

De wet in Californië vereist nu al dat scholen verwijzen naar de contributies van vrouwen, Afrikaans-Amerikanen en Mexicaans-Amerikanen.

Tegenstanders van de wet vinden dat deze homoseksualiteit "promoot" bij jongeren. Republikein Tim Donnelly: "Het is een ding om te zeggen dat we tolerant moeten zijn, maar het is wat anders dat onze kinderen moeten leren dat deze levensstijl goed is." Michael Reagan vraagt zich af waar dit eindigt. "Moeten we nu ook de contributies van seriemoordenaars, dieven en fraudeurs vieren," aldus de zoon van voormalig president Ronald Reagan

De initiatiefnemer van de wet, openlijk homoseksuele Staatssenator Mark Leno sprak met MSNBC over waarom de wet wel degelijk van belang is.

 AN