Sekteleider vermoordt kindNaast het vermoorden van het jongetje heeft de man ook een vrouw vermoordt die samen met hem leefde, nadat zij geprobeerd had te ontsnappen. De zaak kwam in 2010 aan het licht toen een andere vrouw ontsnapte uit het huis aan Pear Tree Lane in Durham.

De moordenaar, Peter Lukas Moses woonde met vier vrouwen en vijf kinderen in een eenkamerwoning. Moses is de vader van 4 van de kinderen, alleen niet van Jaden. Hij vermoedde dat Jaden homo was, deels omdat zijn vader Jaden en diens moeder verlaten had. Moses had de moeder van Jaden, Vania Sisk, gevraagd het kind "weg te doen" omdat eventuele homoseksualiteit absoluut niet bij de cult zou passen. Moses en zijn vrouwen waren aanhangers van Black Hebrew, een radicale sekte die geloven dat er een rassenoorlog zal uitbreken waaruit de zwarte mensen als overwinnaars komen.

In oktober van 2010 hoorde Moses dat Jaden een ander kind op zijn achterste had geslagen. Hij liep hierop met een geweer door het huis en vroeg de moeder van Jaden waarom de jongen nog steeds in het huis woonde. Moses vroeg twee van de vrouwen computers en speakers in de garage te zetten. Daarna speelde hij muziek,God's gebed in het Hebreeuws, nam Jaden mee naar de garage waarna de vrouwen een geweerschot hoorden.

Peter Lukas Moses staat de doodstraf te wachten indien hij schuldig bevonden wordt. De drie andere meerderjarige vrouwen zijn inmiddels ook aangeklaagd wegens medeplichtigheid.

AN / Bron: GlobalGrind