Voordat ze om de felbegeerde titel gaan strijden, gaan de finalisten eerst proberen om zo veel mogelijk stemmen te krijgen. Dit doen ze onder andere tijdens de opening van de Reguliersdwarsstraat, donderdag 21 juli, en tijdens Roze Maandag. De Roze Maandag is op 25 juli in Tilburg. De finalisten worden om 15.45 op het podium in de bierhal gepresenteerd.

Jury
De uiteindelijke finale is uiteraard op vrijdag 5 augustus op het Rembrandtplein in Amsterdam. Tijdens een spectaculaire dag (die om 16.00u live begint met Coen en Sander's BNN Homo Top100, met veel live optredens) zullen de finalisten in verschillende rondes aan je worden gepresenteerd. De online stemronde is dan inmiddels al gesloten en telt voor 50% mee. De andere helft wordt bepaald door de jury. Deze bestaat dit jaar uit musicalster Jamai Loman, tv-sensatie Britt Dekker, COC-voorzitter Vera Bergkamp en diva Mayday.

Zorg dat je er 5 augustus bij bent! Klik hier voor meer informatie en om VIP-tickets te winnen!

Groepsfoto
Net als vorig jaar zijn de tien finalisten zowel individueel als samen gefotografeerd door topfotograaf Stefan Ammerlaan (voor meer info: www.stefanammerlaan.com). Stefan over zijn thema: "Deze 10 'Art pieces' noem ik: 'Los-vast'. Het ruige Touw geeft mij visueel een (vast)gebondenheid. Veilig, maar soms ook beklemmend. Het bewegende water geeft iets adembenemends en ongrijpbaars en dwingt het model bij plotselinge aanraking tot een natuurlijke expressie.Dromen waarin je met touw vastgebonden bent, suggereert dat je moeite hebt om je door je gevoel te laten leiden, tegen beter weten in."

De finalisten (klik op de naam voor foto + interview):

Emiel de Crom
Ernst Serfontein
Flavio Burger
Gerald Verstraten
Jeremy Rosario
Johnny Elisen
Mathijs Beugelink
Nick van Ravenhorst
Thom Goderie
Vincent Roelofs