"De Rowing Pride is een evenement om waar iedereen met elkaar van de roeisport  kan genieten," zegt Mark Leijte, mede-organisator van de Rowing Pride. "Roeien is een sport die voor jong en oud, lesbo, hetero en homo, wedstrijdsporter en recreant een uitdaging heeft. Samen sporten is iets wat binnen het roeien heel normaal is, en dat wil de organisatie van de RowingPride graag uitdragen."

Leijte vervolgt: "Het maakt niet uit of je al jaren roeit of dat je in je hele leven nog nooit in een roeiboot hebt gezeten. Voor de ervaren roeiers is er namelijk een prachtige tocht uitgezet die je dwars door het centrum van Amsterdam en voor een deels zelfs langs de route van de botenparade brengt. Door de grachten, langs het homomonument, via het centraal station en over de Amstel zie je de stad een keer van een hele andere kant. Voor iedereen die eigenlijk nog niet kan roeien is er een clinic. In deze roeiclinic leer je je eerste halen maken onder leiding van een ervaren roeier. Ook de beginners gaan een deel de stad in.  Na alle inspanning wordt deze dag afgesloten met een voedzame maaltijd waarna iedereen met gevulde maag richting de binnenstad kan trekken voor het grote feest op het Rembrandtplein."

Je kunt je inschrijven op www.rowingpride.nl

Het jaar 2011 is door Gay.nl uitgeroepen tot themajaar sport. Het komende jaar zullen er maandelijks interviews, columns, aankondigingen en artikelen met betrekking tot homoseksualiteit en sport worden geplaatst. Heb je een bijdrage? Mail de redactie op redactie@gay.nl !