Dankzij de inzet van horecaondernemers, kermisexploitanten, de gemeente Tilburg, belangenorganisaties, het regionale bedrijfsleven en natuurlijk Stichting Roze Maandag staat Roze Maandag staat weer bol van de activiteiten.

Valse start
Het officiële feest begint maandag, “maar waarom zouden we daarop wachten?” dachten de mensen van Kermis FM. De maandag begint toch al om 0:00uur?!? Dus organiseren zij op zondagavond om middernacht De Valse Start van Roze Maandag op het Piusplein. Vanaf tien minuten voor middernacht tellen kermiswethouder Möller, het bestuur van de Stichting Roze Maandag en Dries Roelvink samen met Kermis FM en alle kermisbezoekers af naar middernacht. Klokslag twaalf uur middernacht starten we met het vieren van de Roze Maandag. Dries Roelvink treedt op waarna de horeca in de Tilburgse binnenstad verschillende acties organiseert. Denk dan aan speciale roze cocktail,s maar natuurlijk ook schitterende roze versieringen. Voor iedereen die op 25 juli jarig is, is er een speciaal VIP-deck ingericht.

NS Roze Maandag Express
Roze Maandag 2011 begint al met veel voorpret in de trein. De Nederlandse Spoorwegen laten een speciale Roze Maandag Express rijden vanuit Den Haag Centraal en via Rotterdam, Dordrecht en Breda naar de kermis in Tilburg. In deze feestelijke Roze Maandag Express kunnen de stembanden alvast losgemaakt worden want dit jaar wordt het een heuse karaoketrein! De reizigers aan boord van de Roze Maandag Express kunnen hun favoriete nummer zingen uiteraard in een sfeer die Roze Maandag eer aan doet. De Roze Maandag Express vertrekt om 10.51uur (perron 3) vanaf Den Haag Centraal.

Stationsplein
Aangekomen in Tilburg zingen we vrolijk verder. Enkele leden van Trainbow, het netwerk waarin homoseksuele en lesbische medewerkers van de NS verenigd zijn ontvangen de reizigers uit de NS Roze Maandag Express op het Stationsplein. Voor station Tilburg staat een podium waar het zingen vrolijk voort wordt gezet en komen alle homo top100 hits voorbij.

NS Roze Maandag Karavaan
Om 12.30uur vertrekt vanaf het Stationsplein, onder swingende muzikale begeleiding, de NS Roze Maandag Karavaan. Langzaam zal het kermisterrein roze kleuren als een de Roze Maandag Karavaan het kermisterrein betreedt. De Karavaan loopt via de Stationsstraat en de Heuvelstraat naar de officiële opening van Roze Maandag in de Amstel Bierhal op het Koningsplein.

Officiële opening in de Amstel Bierhal
Om 13.00 uur is de officiële opening van Roze Maandag. Namens het Aidsfonds zal acteur en zanger Ferry Doedens (Lucas Sanders uit GTST) de grote roze wup overhandigen aan kermiswesthouder Joost Möller. Aansluitend brengt Ferry zijn hit  'Bij mij' ten gehore. Voordat Karin Bloemen ten tonele verschijnt, zal Pepijn Moors de roze voorzittershamer van Stichting Roze Maandag overdragen aan bestuurslid Naud van de Wijngaart. Pepijn Moors: “De afgelopen maanden hebben we Naud voorbereid op zijn nieuwe functie. Ikzelf en mijn medebestuursleden zijn blij met Naud als nieuwe voorzitter van Stichting Roze Maandag”. Daarna mag niemand minder dan Karin Bloemen de aftrap geven voor het 20ste Roze maandag feest. Speciaal voor het jubilerende Roze Maandag brengt ze de grootste homohits ten gehore tijdens de opening.  ‘This is my life’, ‘Ich bin wie du’, ‘Think’, La Bloemen zingt ze allemaal.

Marianne Weber en vele anderen
De hele dag en avond is het feest in de Bierhal met optredens van Marianne Weber, Loving Angels, The Burberry's, Bonnie St Claire, They Want You, de Zangeres Zonder Naam, Etienne en niet te vergeten de enige echte Rogier en Co.

THINK PINK! op het Pieter Vreedeplein
Stichting Future Ballroom organiseert voor het derde jaar op rij het gratis evenement THINK PINK! Vanaf 17:00 uur de meest moddervette DJ’s en een sfeer om van te kwijlen. Het Pieter Vreedeplein biedt plaats aan zo’n 7000 man en bevindt zich in het hartje van Tilburg. Dit jaar pakt THINK PINK! volle bak uit. Tijd om gelijkheid voor iedereen op spectaculaire wijze te vieren met de volgende line-up: DJ Erick E, DJ Dimitri, DJ Patch Park, DJ Estroe en DJ Noes. DJ Erick E is een DJ van de hoogste orde en DJ Dimitri is legendarisch en resident-DJ bij de RoXY in Amsterdam.

Heuvelring, Stadhuisstraat, Lollipop en De Popcorn
Heel Tilburg kleurt 25 juli roze, maar het epicentrum van Roze Maandag is o.a. te vinden in de Stadhuisstraat, de Lollipop, De Popcorn en bij Café de Kok. In de Stadhuisstraat zijn diverse travestie acts met o.a. The Supermodels uit Belgie.

Ook in de Lollipop en De Popcorn wordt van vroeg in de ochtend tot laat in de nacht feest gevierd. Dit jaar zal DJ’s Miss Smile voor de muzikale omlijsting zorgen in de Lollipop. De Popcorn staat voor goede muziek, relaxte sfeer en altijd aanwezige gezelligheid en geweldige feesten. Zo ook op Roze Maandag.

Café de Kok gaat los met LA CAGE AUX FOLLES met barman Pepijn als de leading lady, SHARONA met haar prachtige musicalstem, JOHNNY in de ban van zijn dames én BIG MAMA in vol ornaat met haar prachtige soulstem!

Piusplein = Vrouwenplein =  Kermis FM Plein
Het Piusplein wordt een echt vrouwenplein op Roze Maandag. LetsBeOpen!, hét platform voor de openminded vrouw, creëren, samen met de horeca aan het Piusplein, een nieuwe plek op Roze Maandag speciaal voor alle vrouwen. LetsBeOpen! zet zich met diverse initiatieven, zoals de cupcake carrousel in voor openheid, acceptatie en tolerantie. Het Piusplein wordt tijdens de kermis trouwens opgedoopt tot het Kermis FM plein, want de populairste radiozender van de kermis heeft daar haar studio staan. Vanuit de studio o.a. samen met Henk Krol (Gaykrant) en Pepijn Moors (Voorzitter Stichting Roze Maandag) teruggeblikt op 20 jaar Roze Maandag.

Ook nieuw, naast de locatie van de kermis FM studio is een groot podium waar op deze kleurrijke en excentrieke dag veel acts met een hoog entertainment gehalte staan. Vanaf 20:00 uur kan men genieten van dance muziek en live acts. Niet alleen muzikaal, ook qua show valt er genoeg te verwachten! DJ La Fuente wordt op deze dag vergezeld door niemand minder dan Nikki Nice op viool, Milan Bonger op saxofoon, Rik Mol op trompet en MC Sonny Wilson!

Pink-square
Genieten en uit je dak gaan kan ook aan de andere kant van het  Piusplein bij Café Joris, Hoppie en Hoegaarden met optredens van DJ Dirk, DJ Joep en MC Apster.

Het langste café van Nederland

De korte Heuvel is tijdens de kermis het langste café van Nederland met op Roze Maandag de vetste programmering met o.a. Martijn La Grouw van Slam FM en  Dj Maurice Delgado samen met Eller van Buuren op gitaar.

Theaters Tilburg kleurt ook lekker Roze
Op Roze Maandag kleurt Theaters Tilburg lekker mee. Een aantal theatertechnici wordt opgetrommeld om het gebouw in de roze schijnwerpers te zetten. Directeur programmering Simone Mager vertelt: "Onze programmering is vaker roze, en dan bedoel ik niet alleen de tutu's bij ballet... Als voorproefje kruipt Ellen Pieters op Roze Maandag in de huid van de Zangeres Zonder naam. Die musical is later in het theaterseizoen in de schouwburg te zien."

Roze Wuppies
Traditiegetrouw worden ook dit jaar op Roze Maandag weer de Roze Wuppies verkocht. De opbrengst uit de verkoop van deze grappige roze pluizenbolletjes komt geheel ten goede aan het Aids Fonds. Met een kleine gift kan iedereen zo het Aids Fonds helpen in de strijd tegen hiv en aids.

Stichting Outway adopteert kermisattractie Inversion XXl
Stichting Outway is er speciaal voor info, support en begeleiding aan homojongeren. Outway is op deze dag dan ook bij deze attractie op de Heuvel meetingpoint voor jongeren die deze support kunnen gebruiken of ‘stiekem’ informatie kunnen vragen. Om 15:00 uur is er een speciale activiteit bij deze attractie waar ze voor de jongeren een speciale verrassing voor in petto hebben

Laat je gratis vaccineren tegen Hepatitis B op Roze Maandag!
De gele GGD-bus staat op Roze Maandag op de SPOORLAAN. Onder de mannen die op deze dag hun eerste vaccinatie halen, verloot de GGD een ballonvaart over de kermis.

Hepatitis B is een ernstige leverinfectie die meer voorkomt bij Mannen die Seks hebben met Mannen (MSM). Een vaccinatie biedt bescherming. Ook kun je er terecht voor vragen over soa en gratis soaonderzoek

Met de vernieuwde website www.rozemaandag-tilburg.nl blijft iedereen op de hoogte van alle nieuwtjes rond Roze Maandag.


Volg het laatste nieuws van Roze Maandag op de website