Met Stijn de zomer in? Ik denk dat dat prima kan! Nystyle is het profiel op gay.nl van Eindhovense Stijn. Ik heb een paar uitgaans, een winkel- en een sneeuwfoto gekregen om mijn tips en tricks aan Stijn door te geven. Niet veel, maar ik ga mijn messen slijpen...

Aangezien dit stukje over Gay.nl’s fashion icon gaat, (kortom; iemand met een geheel eigen stijl) vraag ik me een beetje af waarom je je op hebt gegeven. Afgezien van de foto op het strandfeestje vind ik er geen één echt uitspringen. Sorry. De kleding die ik voorbij zie komen is volgens mij van één en dezelfde bekende winkel. Wat zeker niet erg is maar voor een eigen stijl is het dan wellicht een idee wat meer door te combineren. Dit kun je doen met kleding uit andere winkels. Omdat de kleding die ik zie erg herkenbaar is door bijvoorbeeld prints, stof en kleurgebruik, ziet het eruit alsof je naar een rek bent gelopen en de paspop van de winkel hebt gekopieerd, terwijl dat wellicht helemaal niet zo is.

Uiteraard kunnen prints en dergelijke prima, maar probeer dan te letten op kleur; een print op een grijs, zwart, wit of minder schreeuwerige kleur valt minder op en is daardoor minder herkenbaar wanneer je hem draagt. Dat klinkt misschien vreemd, want men wil graag opvallen met een leuke stijl aan kleding. Maar een voorbeeld: een knalroze t-shirt met gele smiley-print kun je maar één keer aan. Ondanks dat niemand (inclusief ondergetekende) zich eraan houdt, blijft de gouden regel: You should never been spotted or photographed wearing the same outfit. Maak de outfit daarom niet te schreeuwerig of opvallend want dan kom je perfect en veilig onder die regel vandaan!

De stijl op de foto op het strand is lekker moet ik zeggen! De kleding die je daar draagt is tijdloos, maar ook niet herkenbaar als iets dat uit een bekende grote modewinkel komt. Dat vind ik er mooi aan. Ik vind het altijd een kunstje om kleding eruit te laten zien als ‘a million dollars’ terwijl het gewoon allemaal bij H&M vandaan komt. De spijkerbroeken die je draagt zijn allemaal prima en ook de gympen zie ik graag. Leuk dat je alles afstyled met accessoires, want die doen het altijd goed.

Het horloge en de bretels op de foto waar je een cola-machine bespringt (wel betaald? ;-P) vind ik super. Ook met accesoires geldt; hoe minder opvallend hoe langer je er plezier van hebt. Te veel is niet goed, maar een arm met bandjes en armbanden zoals op de strandfoto is dan weer wél goed, dat mag zelfs meer. Het doet ‘zomers’ aan zeker in combi met een wit shirt. Wat je goed kunt hebben gezien je donkere lokken. Ook blauw staat je en daarin is die horizontale streep die je op de andere foto draagt wel goed, alleen niet in combinatie met het vest, die is te opvallend.

Draag lekker veel wit en soorten blauwen, dat geldt niet alleen voor jou, maar voor iedereen. De sailorlook en dus ook sailorkleuren zijn helemaal hot deze zomer. Hoe basic deze look ook is, hij staat praktisch iedereen en is makkelijk voor als het warm is (want wit voelt/is koeler). Trek er een setje slippers bij aan en wat leren bandjes om je pols en je kunt zo het strand, terras of de straat op.