Aansluitend op het thema van de Gay Pride 2011: ‘All together now’ is het motto van de dames heel toepasselijk: ‘All together, one goal’.

“Met deze boot willen we laten zien dat het niet uit maakt wat je seksuele identiteit is: lesbische, biseksuele en heterovrouwen voetballen in één team zonder dat daar moeilijk over wordt gedaan.” aldus Maartje van Kuijeren, één van de organisatoren. “Samen voetballen, samen lol maken, en natuurlijk samen voor de overwinning gaan, gewoon, zonder gedoe!”

In deze boodschap trekt de voetbalboot samen op met de Alliantie Gelijkspelen, die tijdens de Gaypride een belangrijk signaal wil afgeven richting de Nederlandse voetbalwereld. Mart Roumen van de Alliantie: “Wij ervaren dat homoseksualiteit in de voetballerij nog vaak een issue is. Wij willen samen met de Soccer Sisters laten zien dat het geen enkel punt hoeft te zijn om homo of lesbisch te zijn in de voetbalsport.” 

De Soccer Sisters ondersteunen de Alliantie Gelijkspelen via een door hen georganiseerde ‘goede doelpuntenactie’: Op de boot staat een goal, waar strafschoppen worden genomen. Bij ieder doelpunt gaat de helft van vooraf gecollecteerd geld naar het goede doel.

De Soccer Sisters zullen hiermee laten zien dat het prima mogelijk is: open zijn over je seksualiteit én samen een lekker potje voetballen. “Of.. is dat een rare woordkeuze?”, zegt Maartje van Kuijeren lachend.. “haha!”.