Wammes, sportman van Amsterdam 2010, geeft het startschot voor de straat- en pleinfeesten van de Amsterdam Gay Pride om 20.00 uur. sHN-voorzitter Wiersma zal Wammes kort interviewen over zijn coming-out, topsport en zijn functie als rolmodel voor andere homoseksuele sporters. Sport is een belangrijk onderdeel van de Amsterdam Gay Pride 2011. Vrijdag staan onder meer roeien, hardlopen, rugby, tennis en volleybal op het programma.

Hoogtepunt van de jaarlijkse Amsterdam Gay Pride is de botenparade. Ook die kent dit jaar enkele primeurs. Zo varen voor het eerst militairen in uniform mee met een eigen boot. De botenparade is via internet live te volgen. Binnen Nederland via gaypride.avro.nl, buiten Nederland via YouTube: www.youtube.com/weareproud. Het verslag op YouTube wordt voorzien van commentaar van Michael Diederich (Boom Chicago). AVRO zendt de botenparade ’s avonds op televisie uit.

De Amsterdam Gay Pride is uitgegroeid tot het grootste jaarlijkse evenement van Amsterdam. Met negen dagen duurt de pride langer dan ooit. Gedurende de week zijn er allerlei activiteiten op gebied van sport, cultuur en emancipatie. Het volledige programma is te bekijken op weareproud.nl.