Je bent momenteel even niet te zien in ‘Goede Tijden, Slechte Tijden’, waar ben je zoal mee bezig?
Ik ben vooral bezig met zingen en mijn eigen single ‘Bij Mij’. M’n zangcarrière gaat lekker! Ik heb allemaal leuke optredens hier en daar in het land. Daarnaast heb ik meegedaan aan Fort Boyard, dat in september op tv komt, en over een maandje begin ik alweer met ‘Goede Tijden’.

Had je ook even een break nodig? Ik kan me voostellen dat het afgelopen seizoen best heftig was.
Voor mezelf had ik wel doorgekund, maar het is ook wel even lekker hoor, moet ik zeggen. Nu kan ik even lekker vakantie vieren en genieten en straks weer vol energie starten aan een nieuw seizoen GTST.

Je speelt de homoseksuele Lucas, de eerste vaste homorol die de serie kent. Klopt het dat je zelf biseksueel bent?
Ik ben gewoon moeilijk, laten we het daar op houden, haha.

Was Lucas een logische rol voor je om te gaan spelen?
Ik heb voor de rol gewoon auditie gedaan. Mensen maken daar altijd zo’n ding van. Ik speel gewoon een normale jongen die op jongens valt. Misschien is hij een beetje extravagant af en toe, in z’n uitspraken of z’n doen en laten, maar dat maakt het juist superleuk om te spelen. Hij staat op zich ver van me af, terwijl hij ook wel weer op me lijkt.

Had je verwacht dat de beruchte homokus zoveel teweeg zou gaan brengen?
Toen we het gingen draaien, vroegen we het ons wel af. Maar dat het zo veel reacties zou oproepen, verbaasde me. Maar mensen hebben er nou eenmaal een mening over. Ze zeggen allemaal wel dat ze het tolereren en accepteren, maar uiteindelijk vinden mensen het dan toch nog raar als ze twee zoenende jongens op tv zien.

Hoe ben je zelf met alle hatelijke reacties omgegaan?
Ik ben heel relaxed. Niet van ‘oh shit’. Daarnaast waren er veel meer positieve dan negatieve reacties. We hebben het er met de cast onderling vijf minuten over gehad, maar daarna nooit meer. Ik ben niet zo moeilijk, Ik denk dan: ‘lekker boeiend’. Het is niet zo dat ik me ga afvragen of het wel kan, die homozoen. Het is juist goed dat er over gesproken wordt, het houdt mensen bezig.

Je krijgt van dé homomedia van Nederland (Gay.nl, OUTTV en Gay&Night) de allereerste Gay Media Award voor de positieve manier waarop je homoseksualiteit in de media onder de aandacht hebt gebracht. Ben je persoonlijk veel bezig met homo-emancipatie?
Het gebeurt vanzelf vanwege mijn rol. Als ik op deze manier een bijdrage lever aan de emancipatie is dat natuurlijk alleen maar goed!