De verkiezing Mister Gay Netherlands wordt georganiseerd door website Gay.nl, het grootste homomedium van Nederland. Er werden ruim 40.000 online stemmen uitgebracht.

Goderie was uitzinnig met zijn titel: "Wow, wow, wow! Wat een geweldige ervaring en wat een geweldige eer. Het komende jaar ga ik er vol voor!" Voor de jury, bestaande uit musicalster Jamai Loman, ‘Echt Meisje’ Britt Dekker, COC-voorzitter Vera Bergkamp en diva Mayday, was het al snel een uitgemaakte zaak. Voor ze met elkaar in conclaaf gingen, wisten ze al dat Thom moest winnen. Jamai over Thom: 'Hij heeft een bijzondere aanwezigheid. Je blijft naar hem luisteren.'

De show werd kleur gegeven door onder andere een gastoptreden van Patricia Paay. Ze zong niet alleen haar nieuwe single ‘Gay Sera Sera’, maar had ook nog een mening over de finalisten. Zo vond ze kandidaat Jeremy ‘een lekkertje’ en werd ze spontaan verliefd op uiteindelijke winnaar Thom. Jurylid Britt vond het goed dat Thom niet in eerste instantie zegt dat hij homo is, 'want dat doet een hetero toch ook niet?!'. De tweede en derde plaats worden het komende jaar bezet door respectievelijk Johnny en Vincent.

Tijdens de show ontving GTST-acteur Ferry Doedens de Gay Media Award uit handen van presentator Ian van der Putten. Doedens kreeg de prijs namens de grootste gay media van Nederland naar aanleiding van zijn nuchtere reactie op de kritiek die volgde op zijn homoseksuele vrijscène in ‘Goede Tijden, Slechte Tijden’. 

De Mr Gay-verkiezing was onderdeel van het grootste vrijdag-show die de Amsterdam Gay Pride ooit gezien heeft. De dag begon 3FM-djs Coen en Sander die vanaf het plein de ontknoping van de Homo100 uitzonden, daarnaast waren er vele live-optredens en een dj-set van DJ Jean.