Het getergde stel heeft zijn appartement te koop gezet na jarenlang in onmin te hebben geleefd met een aantal bewoners en de Vereniging van Eigenaren (VvE) van het complex. "We zijn emotioneel aan het eind van ons Latijn. We kunnen het niet bewijzen, maar we zijn ervan overtuigd dat het heeft te maken met onze geaardheid," zegt een van de mannen in het Amstelveens Nieuwsblad. 

De VvE weerlegt de aantijgingen resoluut en zegt dat er "geen enkele sprake" is van homo-gerelateerde discriminatie. De problemen in het in 2007 opgeleverde luxueuze complex aan de rand van natuurgebied De Poel, waar over het algemeen oudere, welgestelde mensen wonen, spelen al vanaf het begin en beteken(d)en voor diverse bewoners een flinke aantasting van het woongenot. Het stel, maar ook andere bewoners, zouden onrechtmatig gebruik maken van algemene ruimtes, waaronder een terras en parkeergarage. Het duo werd door de VvE veelvuldig gesommeerd zich aan de regels te houden, maar constateert daarbij dat overtredingen van andere bewoners niet of nauwelijks worden aangepakt.

Het nette Amstelveen
"Mensen denken dat alleen Marokkanen en buitenlanders homo's wegtreiteren, maar dat is zeker niet het geval. Nederlanders kunnen er ook wat van. Het gebeurt gewoon, ook hier in het nette Amstelveen, geloof me," vertelt één van de mannen. "Onze auto is bekrast, er wordt op deuren geslagen, we worden uitgescholden, nauwelijks begroet en wij mogen helemaal niets, terwijl over overtredingen van andere bewoners helemaal niet moeilijk wordt gedaan."

Voor het stel is sprake van een volstrekt onleefbare situatie, maar uitzicht op vertrek is er vooralsnog niet. Door de crisis op de woningmarkt in het duurdere segment is er nauwelijks belangstelling voor het appartement.

De voorzitter van de VvE laat in een reactie weten dat er totaal geen onderscheid wordt gemaakt tussen het stel en andere bewoners en dat iedereen zich aan het huishoudelijk reglement dient te houden, zo meldt het Amstelveens Nieuwsblad in de uitgave van woensdag 10 augustus. "Van pesterijen of discriminatie is absoluut geen sprake, dat kan ik verzekeren. Het stel is meerdere keren aangesproken op het feit dat vooral zij oneigenlijk gebruik maken van ruimtes," aldus de VvE-voorzitter.

Bron: Amstelveens Nieuwsblad