De Maroon 5 hunk praat opmerkelijk open over homoseksualiteit met het homotijdschrift. "Ik kan mijn heteroseksualiteit niet verbergen, maar als mensen niet ook maar een beetje dachten dat ik homo was, deed ik mijn werk niet goed. Bij de beste mannen in pop werd hun seksualiteit altijd in twijfel getrokken."

Daarnaast praat hij over zijn broertje die homo bleek te zijn. "Ik kan in mijn eentje de mythe wegnemen dat homoseksualiteit iets is dat je later in je leven verwerft. Mijn broertje is homo en dat wisten we al vanaf zijn tweede. We wilden hem beschermen en hem vanaf het begin laten weten dat het ok is."

Over types die proberen hun homoseksuele kind te veranderen zegt hij dit: "Er zijn veel mensen die niet willen dat hun kind homo is en dat met alle geweld tegen proberen te gaan. Maar het is een gevecht dat je niet kunt winnen. Je moet het vanaf het begin helemaal accepteren. Dat is de enige manier om er als familie mee om te gaan. Anders maak je jezelf en je kind alleen maar ongelukkig."

AN