Psychologie Magazine liet vijfhonderd mensen tussen 18 en 69 jaar een vragenlijst op internet invullen. De vijfhonderd zijn representatief voor alle Nederlanders: jong en oud, met en zonder relatie, homo- en heteroseksueel, hoger en lager opgeleid.

"Hoe staat het met ons seksleven? Om maar met de deur in huis te vallen: tamelijk belabberd. Als Nederlanders hun seksleven een rapportcijfer moeten geven, krijgt dat gemiddeld een heel magere voldoende: een 5,9! 
Dat komt aan de ene kant doordat singles – een kwart van de Nederlanders - gemiddeld maar een 4,6 geven. Zonder (vaste) sekspartner is er toch minder te beleven in bed. Maar ook de mensen met een relatie geven gemiddeld maar iets meer dan een voldoende: een 6,4."

"Waar komt die ontevredenheid vandaan? We willen vooral meer seks, zo blijkt: ruim een derde van de Nederlanders, 36 procent, zegt dat zijn seksleven beter zou zijn als hij of zij vaker de liefde zou bedrijven. Van de mannen geeft 39 procent dat aan, van de vrouwen is dat 33 procent. En dat ligt niet alleen aan de singles, van wie 43 procent vaker zou willen: ook van de mensen met een vaste partner wil 34 procent vaker vrijen. 'Bij de singles zijn het mannen en vrouwen, maar in een relatie zijn het vooral mannen die vaker willen vrijen,' weet seksuologe Ellen Laan. Dat blijkt ook uit het onderzoek: 42 procent van de mannen zou willen dat zijn partner vaker zin had – terwijl maar 16 procent van de vrouwen dat zegt."

Volgens het artikel hebben we veel minder vaak seks dan we zeggen. Het gemiddelde van twee keer per week seks is een fabeltje: mensen met een relatie hebben gemiddeld 1,3 keer per week seks.

Naarmate stellen langer bij elkaar zijn, vrijen ze minder vaak en neemt de tevredenheid met hun seksleven ook af. Stellen die minder dan vijf jaar samen zijn doen het gemiddeld 1,7 keer per week en geven hun liefdesleven een 7. Maar het scheelt niet heel veel: mensen met een relatie van dertig jaar of langer vrijen gemiddeld nog steeds één keer in de week, en geven hun seksleven gemiddeld een 5,9. Voor wie vreest dat hij na de zestig de seks vaarwel kan zeggen: van de zestigers doet 78 procent 'het' nog steeds.

Bron: Gezondheidsnet