Puerto Rico Grindr  SenatorOp een van de foto's is Arango met ontbloot bovenlijf te zien, daarbij bedekt een telefoon zijn gezicht. Op een andere zit Arango op handen en knieën en showt hij zijn anus. Op de foto is een ketting te zien die duidelijk overeenkomt met de ketting die Arango droeg tijdens andere gelegenheden waarbij hij werd gefotografeerd.

Arango, die in 2004 een campagne leidde om George W. Bush's herkozen te krijgen, zegt het volgende: "Ik kan me niet herinneren dat ik de foto's heb gemaakt, maar dat betekent niet dat ik ze ook daadwerkelijk niet gemaakt heb. Ik kan het me alleen echt niet herinneren." In een andere verklaring zei hij dat hij alleen wat foto's had gemaakt om te laten zien hoeveel gewicht hij was verloren. Waarom hij daarbij zijn anus liet zien, verklaart hij niet.

Arango stemde tegen het homohuwelijk en tegen een wet die discriminatie tegen homo's op de werkvloer verbiedt. Ook liet hij een keer een plastic eendje kwaken om een politieke tegenstander belachelijk te maken. In Puerto Rico betekent het woord voor eend, pato, ook flikker.

AN