Kaart europa38% van de Franse homo's heeft het laatste jaar van meer dan 10 verschillende sekspartners genoten. Nederlanders staan op die lijst tweede met 37%, gevolgd door de Belgen en (enigszins verrassend) de homo's op Malta. Het Europees gemiddelde is 20%.

Orale seks is het populairst gevolgd door anale seks, blijkt uit het onderzoek. Anale seks is het populairst in Moldavië, Rusland, Portugal en Spanje. Moldavië scoort daarbij 94%. Gemiddeld heeft 85% van de Europese homo's anale seks.

Ook vaste relaties scoren goed in het oosten van Europa. In Wit-Rusland, Rusland en Oekraïne heeft rond de 50% van de homo's een vaste relatie. Gemiddeld in Europa is dat 38%.

De favoriete manier om met andere homo's in contact te komen is het internet, gevolgd door seksgelegenheden als sauna's, darkrooms en seksclubs. In Nederland is het percentage homo's dat elkaar ontmoet in een seksgelegenheid groter dan in welk ander land, namelijk 30%.

Tot slot is het aantal mannen dat het afgelopen jaar onveilige seks had met andere mannen zonder daarbij hun partner's status te weten of seks had met mannen met een andere hiv-status dan zijzelf, het hoogste in Turkije met 49%. Dit komt het minst voor in Zwitserland en Oostenrijk, met 23 en 22%. Gemiddelde is 32%.

AN/Bron:EMIS