MoclinejoStel je een wit idyllisch dorpje in Andalusië voor, dat helemaal roze geverfd zal gaan worden. Als het aan de organisator van Expo Gays ligt, kleurt Moclinejo niet alleen letterlijk roze, maar wordt het plaatsje in Spanje het eerste officiële homodorpje ter wereld.

De lokale burgemeester, Antonio Munoz, staat geheel achter het plan om de kapitaalkrachtige gays naar zijn Moclinejo te halen. "Dit promoot toerisme en geeft ons de kans iets te doen aan de economische crisis en de werkeloosheid."

Volgens de inmiddels vergevorderde plannen zal elk huis roze geverfd worden om het meer karakter te geven en wordt er een speciaal "cruising park" aangelegd voor legale en anonieme seks. Ook worden er 600 nieuwe huizen gebouwd, uitsluitend voor homo's en lesbiennes. Alle straten in het plaatsje zullen daarnaast hernoemd worden om bekende homoseksuele schrijvers en kunstenaars te eren.

De duizend inwoners van Moclinejo zullen zich middels een referendum in januari van 2012 uit gaan spreken over de plannen.

AN