Rabbijn Arele Harel heeft veel kritiek ontvangen over zijn website . Andere rabbijnen vinden namelijk dat Harel meer moet doen om homo's en lesbo's volledig van hun seksuele geaardheid moet 'afhelpen'. Groepen die opkomen voor religieuze homo's zeggen juist dat Harel met zijn onderneming homoseksualiteit juist onderdrukt.

De rabbijn zelf zegt mensen gewoon te willen helpen bij het krijgen van kinderen, een belangrijk gebod in het jodendom. "Dit geeft hen de mogelijkheid ouders te worden op een manier die toegestaan is in de Joodse wet", aldus Harel. Hij beweert dat er tot nu toe al meer dan 10 homo’s en lesbiennes aan elkaar zijn gekoppeld.

Harel is zich ervan bewust dat de mannen en vrouwen door hun seksuele voorkeur buitenechtelijke relaties zullen hebben. “Maar het is niet vreemdgaan, want ze hebben de toestemming van hun partner.”

Er is wel een voorwaarde waar de homoseksuelen en lesbiennes aan moeten voldoen. Ze moeten eerst in therapie gaan om hun seksuele geaardheid proberen te veranderen. De American Psychological Association heeft echter verklaard dat er geen bewijs bestaat dat zo’n verandering waarschijnlijk is. De methode van de rabbijn is bedoeld voor homo's die niet kunnen veranderen, maar zich wel aan de Joodse wet willen houden en kinderen willen krijgen, aldus Harel.

Bron: Nu.nl en Volkskrant

CF