Dat zegt voetbaljournalist Johan Derksen in het BNN-programma 'Spuiten en slikken' van 18 september jl. Zijn opponente Victoria Koblenko meent echter dat Derksen een voorbeeldfunctie heeft en stelling moet nemen tegen deze heersende satus quo. Derksen beroept zich echter op zijn 42 jaren aan ervaring in de voetbalwereld en weet echt wel hoe terecht de angst is onder spelers. 

Koblenko (foto) geeft aan dat de eerste voetballer die ervoor uit komt een held kan worden. Ze roept op tot verandering, we leven in 2011 en ze hoopt op een sneeuwbaleffect. Karin Blankenstein, voorzitter van Johan Blankenstein Foundation, vindt dat het niet waar is wat Johan Derksen zegt en alleen maar gist naar de feitelijke situatie. 

Kijk hier het fragment terug: http://beta.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1111462 (van 4:00 - 12:00 minuut).

Voetballer Evgeniy Levchenko (foto) geeft wel het goede voorbeeld. De speler van Adelaide United (voorheen Vitesse) ontpopt zich als voorvechter van homo's in het voetbal. 'Ik ken menig homo-voetballer en zij kunnen geen normaal leven leiden.' Levchenko is gaan staan voor homo-rechten omdat een collega-voetballer hem in vertrouwen openheid heeft gegeven. Deze speler gaf te kennen 25 jaar in een gevangenis te hebben moeten leven. Het hele interview lees je hier: http://www.adelaidenow.com.au/sport/stars-life-in-the-fast-lane/story-e6frecj3-1226117755790

Huub ter Haar