Studio/K programmeert elke maand een speciale film met een vleugje nostalgie bij Filmhelden. Deze maand: THE ADVENTURES OF PRISCILLA QUEEN OF THE DESERT (Stephan Elliott, 1994). Gewoon lekker jezelf zijn: dat durven natuurlijk alleen de echte helden van deze wereld. In deze hilarische roadmovie is dat het credo, als we de trektocht van drie travestieten door Australië volgen. Al ‘I’m coming out’ kirrend bewegen zij zich in de richting van een optreden in toeristenoord Alice Springs. Hun knalroze bus wordt omgedoopt tot ‘Priscilla, Queen of the Desert’, maar eigenlijk zijn ons drie filmheld(in)en zelf natuurlijk de ultieme koning(in)en van de woestijn. Dat niet heel Australië buitengewoon blij wordt van de zelfbewuste diva’s mag de pret niet drukken en levert een aaneenschakeling op van doldwaze avonturen. Een concert van de Toppers valt in het niet bij deze exorbitant extravagante queer-komedie!

Studio/K is een eigenwijs en open-minded uitgaanscentrum volledig gerund door studenten met een missie: Amsterdam het hele jaar door trakteren op de bijzonderste films, het lekkerste eten, de beste feesten en de spannendste discussies & optredens.

Gay.nl verloot 5x2 kaarten. Kansmaken? Mail naar win@gay.nl met als onderwerp 'Priscilla'. Vergeet niet je voornaam, achternaam en profielnaam te mailen.

Woensdag 28 september te zien. Meer info en kaarten reserveren: www.studio-k.nu