Zijn ouders, Tracy en Tim Rodemeyer zeggen dat Jamey elke dag met de pestkoppen te maken had op school. Het was al jaren aan de gang, maar was de laatste tijd extreem heftig geworden.

Het koppel hoopt nu een boodschap te kunnen verspreiden om op deze manier tegen pesten en voor acceptatie van homojongeren te kunnen strijden. "De kinderen die anderen pesten moeten beseffen dat woorden heel erg veel aan kunnen richten. En dat waarvan jij denkt dat het gewoon 'loltrappen'is, is voor iemand anders niet zo. Je kan zo heel veel levens verwoesten," aldus de vader van Jamey.

Tracy mist haar zoon maar hoopt dat het verlies gebruikt kan worden om een boodschap van tolerantie over te brengen. "Het heeft hem veel te vroeg weggehaald bij onze familie en we zijn er van overtuigd dat hij een doel had op deze planeet. Dat doel was om zoveel mogelijk mensen te raken."

Volgens NBC waren Jamey's ouders al meerdere malen naar school gestapt om over het probleem te praten. Jamey was zelfs in therapie om met het probleem om te gaan, maar het mocht niet baten.

Ondanks dat zijn ouders zeggen dat hij gelukkig leek in zijn laatste dagen, in zijn It Gets Better-video die hij in mei op Youtube zette, is te horen hoe intens het pesten was. Ondanks dat blijft Jamey verrassend positief in de video: "Dat is alles wat je moet doen. Hou gewoon van jezelf en je zit goed. Ik beloof je, het wordt echt beter."

 

 

UPDATE:

Kijk hieronder naar een interessant item dat Anderson Cooper aan het tragische verhaal heeft gewijd:

 

CF