Op Omdat Ik Dat Wil is er meer balans tussen zang en muziek dan op zijn voorganger, maar desondanks blijven de spitsvondige teksten van Rebergen als een paal boven water staan. 'Hij wou homo worden, maar er kwam alsmaar iets tussen/ Meisjes hielden niet op hem te kussen' zingt ze op het nummer Pulpo.

‘Ik heb de nummers geschreven met de band in het achterhoofd. Alle bandleden zijn creatief en hebben allemaal zo hun eigen stijl. De liedjes zijn begonnen op de piano, maar de teksten lenen zich ook voor een uitvoering met wat meer energie eronder,’ vertelt Rebergen over de aanpak van het nieuwe album. ‘Ik wilde daarom minder zachte pianoliedjes. Het moest meer ballen krijgen.’

Hoogtepunten zijn het heerlijk relaxte Iets Te Veel Wij(n), over een relatie die tegen wil en dank beeïndigd moet worden (‘Je kan geen vrienden met me zijn/ Dan worden we toch buren?’), en het adembenemend mooie In Het Bos (‘We lopen vooruit/ Maar niet te ver op de zaken’). Waar het debuutalbum vol stond met teksten van een jongedame die met grote ogen naar de wereld kijkt en op het punt staat om haar volwassen leven te beginnen, laat Rebergen op Omdat Ik Dat Wil zien dat ze ouder, wijzer en misschien iets minder naïef is geworden. Kleine meisjes worden groot, en roodharige meisjes worden blond.

MartijnT

Foto: Tom Roelofs

Winnen!
Gay.nl mag 5 exemplaren van de nieuwe Roosbeef cd Omdat Ik Dat Wil verloten! Mail naar win@gay.nl o.v.v. 'Roosbeef' en geef antwoord op de volgende vraag: 'Hoe heet de EP die Roos in 2009 maakte met Torre Florim van De Staat?' . Vergeet vooral niet je profielnaam en volledige adres mee te sturen!

Let op: Goldmembers krijgen voorrang! Nog geen Goldmember? Klik hier voor info!