De app met de titel 'Is mijn zoon homo?' biedt een test van 20 vragen "om te zien of alles in orde is met uw zoon". Aan het einde van deze vragenlijst krijgen ouders volgens de app antwoord op de vraag die ze al langere tijd bezighoudt.

Organisatie SOS Homophobie is vooral geschokt over de formulering van ‘het vonnis’."Als je als antwoord krijgt dat je zoon geen homo is, krijg je te lezen dat je je geen zorgen moet maken en dat er geen probleem is”, zegt de voorzitter van de vereniging. “Maar zodra de app tot de conclusie komt dat de zoon homoseksueel is, is het positiefste antwoord dat het geen issue is dat de zoon homo of hetero is. Het enige wat zou tellen is dat hij gelukkig is." 

De 20 vragen die gesteld worden gaan over homoseksuele stereotypes. Zo wordt er in de app, die 1,99 euro kost, gevraagd of de zoon van voetbal houdt en of hij van fan is van musicals. 

Eerder deze maand was er ook al kritiek op een Franse app. Apple heeft toen, op aandringen van een antiracismegroepering, het programma met de titel ‘Joods of niet Joods’ uit de App Store moeten verwijderen. Met de app konden gebruikers een database raadplegen met beroemdheden en publieke figuren om uit te vinden of ze Joods zijn of niet.

De app 'Is mijn zoon homo?' is nog wel in Androids online winkel te vinden.

Bron: NU.nl