Volgens een bericht van de PVV hebben er gesprekken plaatsgevonden tussen het homostel en een ambtenaar van Openbare Veiligheid. Dat kon niet voorkomen dat het stel vorige week verhuisd is, naar aanleiding van aanhoudende intimidatie en pesterijen door 'allochtone kinderen en jongeren', schrijft de PVV.

Paul ter Linden (foto), woordvoerder Emancipatie van de Haagse fractie: "De jongeren die dit op hun geweten hebben moet hier fors voor boeten. Ik wil direct daadkracht van de burgemeester zien. De daders moeten direct worden opgespoord en zowel zij als hun ouders moeten wat de PVV betreft strafrechtelijk worden vervolgd. Het weggepeste stel moet compensatie krijgen voor alle geleden schade en de kosten hiervan moeten worden verhaald op de daders. Het wordt tijd dat niet de slachtoffers maar de daders worden aangepakt.”

Ter Linden heeft schriftelijke vragen ingediend waarin onder andere gevraagd wordt of het weggepeste stel gecompenseerd kan worden. Eerder kwam de stad Utrecht herhaaldelijk in het nieuws wegens een soortgelijke situatie.

Update: De plaatselijke PVV heeft een motie van wantrouwen ingediend tegen de burgemeester, Jozias van Aartsen, omdat het nieuwe adres van het weggepeste homostel in een memo naar de media is verzonden.