Suicide JameyJamey Rodemeyer was een student aan de Williamsville North High School in de staat New York. Hij werd gepest vanwege zijn seksuele geaardheid en op zijn weblog werden berichten achtergelaten waarin hij werd aangespoord om zelfmoord te plegen.

Een speciale eenheid van de politie overweegt nu om drie medestudenten aan te klagen wegens een haatmisdrijf en/of intimidatie.

Politiechef John Askey verklaarde het volgende tegen Buffalo News: "We hebben gehoord dat een specifiek aantal identificeerbare studenten de pik hadden op Jamey, al voor langere tijd. We gaan onderzoeken of hij het slachtoffer was van een misdrijf, daar komt het op neer. En dat gaan we doen door te spreken met medewerkers van de school, medestudenten en iedereen die directe informatie kan geven over deze zaak."

De tiener, die vorig jaar als biseksueeel uit de kast kwam tegen vrienden, schreef begin september op zijn blog het volgende: 'Ik vertel altijd hoe ik gepest wordt, maar niemand doet iets. Wat moet ik doen zodat iemand naar de luistert."

Gaga
Jamey was een groot fan van Lady Gaga en zij kondigde na het nieuws over zijn zelfmoord aan dat ze hierover met President Obama wilde spreken. Dat Lady Gaga ook daadwerkelijk haar woord houdt, bleek dit weekend toen ze bij een fundraiser voor Obama met de president sprak en hem en anderen in de zaal tijdens een Q&A ook aanspoorde meer preventieve acties tegen pesten te ondernemen. Daarnaast heeft Gaga een liedje aan Jamey opgedragen.  "Ik heb deze week een klein monstertje verloren", zei ze over de 14-jarige fan, die zelfmoord pleegde. Ze droeg, tijdens een festivaloptreden, het nummer Hair aan Jamey op. "Ik weet dat je vanavond daar boven bent en op ons neerkijkt, Jamey", sprak Gaga voorafgaand aan het nummer Hair. "Je bent geen slachtoffer”, vervolgde ze. "Pesten is voor losers."

Update: Blijkbaar vinden bepaalde tieners het zelfs na de dood van Jamey nodig om zijn familie nog meer pijn te doen. Tijdens een schoolfeest op dezelfde dag als Jamey's wake, waarbij zijn zus aanwezig was, scandeerden ze: "het is beter dat je er niet bent, we zijn blij dat je dood bent."

Kijk hieronder naar een indringend gesprek van NBC met de ouders van Jamey.

AN/CF