Maar toen een lesbisch koppel aangaf geen zin had om te wachten, kwam Belforti in de problemen. De vraag rees: mag iemand op basis van godsdienstelijke overtuigingen weigeren zijn of haar taak uit te voeren?

In een interview zei Rose Marie onlangs: "De wet van New York zorgt ervoor dat ik zowel mijn overtuigingen als mijn baan kan houden. Het is niet zo dat ik mijn geloofsovertuigingen thuis moet laten zodra ik naar mijn werk ga."

Het lesbische koppel, Deirdre DiBiaggio en Katie Carmichael, is het daar niet mee eens. Zij wijzen op het feit dat er in de wet staat dat alle ambtenaren in de staat New York homo- en lesbostellen moeten trouwen. "Homo's en lesbiennes hebben zo lang en hard moeten vechten voor deze burgerrechten. En dat iemand dan, in principe, tegen je zegt dat we maar weer achteraan in de rij moeten staan, is gewoon onacceptabel."

Belforti vertelde ook waarom ze ervan overtuigd is dat het onmogelijk is om mee te werken aan een homohuwelijk: "Het participeren in het proces van het voltrekken van een homohuwelijk, voelt verkeerd voor mij. God wilt helemaal niet dat ik dit doe. Hetzelfde geldt bijvoorbeeld voor stelen, God wilt ook niet dat ik dat doe. Dus ik doe het niet. Dit gaat over vrijheid van religie, niet om het dwarszitten van homo's of lesbiennes."

Het is nu nog onduidelijk wat de gevolgen voor de baan van Belforti zijn.

Lees hier meer over de zaak.