Millionaire MatchmakerStanger was te gast bij een late-night talkshow op Bravo (ook de producer van haar Stanger's programma) toen een homoseksuele kijker belde met een vraag over een open lange-termijn relatie. Stanger zei hierover: "Elke homorelatie is open. Ik heb jullie tevergeefs geprobeerd te beteugelen."

Homoseksuele presentator Andy Cohen zei hierop dat hij wel openstaat voor monogamie. Stanger reageerde hierop sarcastisch met: "Wanneer heb je voor het laatste een vriendje gehad. Zes jaar geleden, precies..."

Een andere kijker belde met een foto in beeld en vertelde dat hij moeite had een vaste relatie te vinden in Los Angeles. Stanger zei hierop dat ze hem erg aantrekkelijk vond en niet verwijfd. "Ik dacht dat je hetero was."

Nadat zondagavond de homo-hel losbrak, schoten Bravo en Patty Stanger in de verdediging door beide hun verontschuldigingen aan te bieden. Bravo noemde het uitlatingen die niet overeenkomen met het gedachtengoed van de (overigens zeer pro-gay) zender.

Na haar verontschuldigingen op Twitter was Stanger maandag te zien in een talkshow van Joy Behar op HLN waar ze probeerde zich uit de situatie te praten, maar eigenlijk alleen maar meer commotie veroorzaakte. Stanger: "Ik bedoelde alleen homo's in LA. En eigenlijk alle mannen in LA. Los Angeles is "player town." In een van mijn mixers met homo's wisselden ze nummers uit en zelfs na de date, zoekt de miljonair andere mannen uit om mee te seksen. Een homovriend van me zei: Dat is hoe het gaat in onze wereld. Bij lesbiennes is het anders die zijn wel monogaam. Maar de homo's wippen er gewoon op los."

Stanger staat bekend om haar soms beledigende woorden. Ze noemde Joodse mannen leugenaars, adviseerde intelligente vrouwen om zich dommer voor te doen en vrouwen met rood haar om dat te kleuren. Stanger gaf later in de show van Joy Behar aan veel pro-homo activisme te hebben gedaan zoals de NoH8-campagne, maar homo's in de VS eisen al van Bravo dat haar programma niet meer uitgezonden wordt.

Alex