De oorspronkelijk in 1990 uitgebrachte videoclip droeg er begin jaren 90 aan bij dat 'voguen' een wereldwijde rage werd in de clubscene. Het nummer was oorspronkelijk bedoeld als b-kantje voor Madonna's single Keep It Together, maar de platenmaatschappij vond Vogue te sterk en plaatste het op de soundtrack van Madonna's film Dick Tracey, al had het nummer verder niets met de film te maken. Het nummer scoorde goed in de hitlijsten en zou later gecoverd worden door artiesten als Britney Spears, Rihanna, Beth Ditto en Kylie Minogue.

De zwart/wit art deco videoclip werd geregisseerd door David Fincher, die sindsdien films heeft gemaakt als Seven, Fight Club en The Social Network en is sindsdien o.a. nagedaan in de serie Glee.

Onlangs werden er beelden gevonden die niet in de legendarische oorspronkelijke clip zijn gebruikt, die we jullie niet wilden onthouden:

 Madonna is overigens bezig met een nieuw album waarvan het de bedoeling is dat het in de lente uit zal komen. De eerste single wordt in februari verwacht. Op haar nieuwe album werkt Madonna o.a. samen met William Orbit, die ook al haar album Ray Of Light produceerde.

 MartijnT