Het stel is van mening dat niet alle gepeste homostellen evenveel aandacht krijgen. Sinds juli 2009 worden Frans en John geintimideerd, met de dood bedreigd en uitgescholden. Er werd acht keer aangifte gedaan. "De politie doet het af als een incident," vertelde Brekelmans (54) aan de Volkskrant.

Zowel de burgemeester Sjraar Cox (PvdA) als fractievoorzitters van onder andere VVD en lokale partij GOB zijn het er over eens dat alles wat in hun macht was al is gedaan. VVD-fractievoorzitter Jan-Willem Pieters: "Er is homofoob gedrag vertoond, maar het wordt meer gezien als een burenruzie".

Ook de landelijke PVV ziet meer in het Haagse stel dat onlangs in het nieuws kwam. "Het Haagse stel werd gepest door allochtonen, daar kunnen ze mee scoren. Voor homo's die worden gepest door autochtonen heeft de PVV minder belangstelling," aldus Brekelmans.

Op dit moment staat het huis van het stel al twee jaar in de verkoop. Er lijkt geen schot in de zaak te komen en het algemene vertrouwen in de autoriteiten, lijkt steeds meer weg te ebben. "De overheid faalt op dit punt. De politie opereert amateuristisch. Ze noemen het al gauw een burenconflict, ook al is er sprake van een eenzijdige intimidatie."

CF