De dienst lijkt alleen beroemdheden te indexeren die ooit in interviews of iets soortgelijks hebben gepraat over hun geaardheid. Bijvoorbeeld om uit de kast te komen, hun daadwerkelijke geaardheid te verdedigen of om over een film of liedje te praten. Stel je zoekt op 'is Elton John gay', dan krijg je voor alle normale zoekresultaten een klein icoontje met daarnaast de tekst: 'Best guess for Elton John sexual orientation is gay'. Hetzelfde gebeurt bij namen als Jodie Foster, Ricky Martin, Rosie O'Donnel en Neil Patrick Harris. Handig he?!

En wat gebeurt er dan wanneer je deze tool gebruikt voor mensen waar zich geruchten over doen? Volgens de tool zijn Oprah Winfrey, Hugh Jackman, Bradley Cooper en Katy Perry allemaal hetero. En hoe zit het met de zogenaamd biseksuele Lady Gaga? Google vindt dat biseksualiteit niet bestaat, want er wordt niks over gezegd. Maar, bij Angelina Jolie en Anna Paquin dan weer wel! Misschien gelooft Google Lady Gaga gewoon niet?

Het rare ding aan deze nieuwe functie is dus vooral dat het niet op iedereen toepasbaar is. Dat is vooral jammer wanneer het typische 'closetcases' betreft, mensen van wie iedereen eigenlijk wel zeker weet dat ze homo of lesbo zijn, zoals John Travolta, Queen Latifah en Kevin Spacey.