Penisvergroting is volgens Sven von Saldern, voorzitter van de Duitse vereniging van plastisch chirurgen, nu de zevende meeste populaire operatie bij Duitse mannen. Duitse specialisten zijn verbaasd over het grote aantal operatieverzoeken. “Het is een puur esthetische ingreep”, zegt Von Saldern.

“De operatie verbetert het functioneren van de penis niet, maar maakt hem wel groter. Waarschijnlijk heeft het toegenomen aantal operaties te maken met de trend bij mannen om al het schaamhaar weg te halen. Penisvergroting is echter een gevoelig onderwerp, aangezien de vaak hoge verwachtingen die mannen hebben bij zo’n operatie soms tegen kunnen vallen.”

Bij penisvergroting wordt het bindweefsel waarmee de penis aan het schaambot vastzit doorgesneden. Ook wordt door plastisch chirurgen siliconen ingespoten in de penis of in het scrotum om zo meer volume te creëren. De ingrepen zijn riskant en kunnen leiden tot impotentie en zenuwbeschadiging.

De meest populaire plastisch chirurgische ingreep bij mannen blijft liposuctie, blijkt uit het onderzoek. Ook botoxbehandelingen blijven populair bij zowel mannen als vrouwen. Bij Duitse vrouwen staat borstvergroting al jaren op de eerste plaats als meest populaire ingreep.

Bron: Nu.nl