Het nummer ‘Action Man’ is geschreven door hitcomponisten Dimitri Stassos en Gerard James Borg. Stassos componeerde onder andere voor David Bisbal, bekend van de hit ‘Silencio’. Stassos en Borg schreven ook veel Songfestivalnummers. In 2002 werd Borg tweede met zijn inzending voor Spanje.

“Het idee om met Bearforce1 naar het Songfestival te gaan is niet nieuw”, zegt bandmanager Nick Rood. “In 2007 zijn we al gepolst door Gerard James Borg. Toen John de Mol onlangs vertelde dat Hans Klok meegaat als het nummer zich daarvoor leent, hebben we Borg gevraagd een nummer te maken. Er zitten allerlei verwijzingen in naar Klok, zo begint het nummer met de zin: ‘Walking down the Strip’. Het nummer is hem op het lijf geschreven.” 

Bearforce1 bestaat uit vier stevige, harige mannen. De band werd in 2007 bekend en brak internationaal door toen de formatie werd ontdekt door invloedrijke showbizzblogger Perez Hilton. Hij noemde Bearforce1 ‘The Most Amazing Thing Ever!’ Later bracht de band onder andere nog een kerstsingle uit.