In de musical La Cage aux Folles runnen twee mannen, Albin (Jon Van Eerd) en Georges (Stanley Burleson) samen een befaamde travestieten-club in het Zuid-Franse Saint Tropez. Als Zaza viert Albin daar grote triomfen. Wanneer de zoon van Georges echter aankondigt te willen trouwen met de dochter van een conservatieve politicus, staat het gehele leven van de familie op zijn kop.

Het frivole huis moet worden omgetoverd tot een sobere christelijke woning, de biologische moeder moet worden opgespoord, en de verwijfde Albin moet weg. Alles loopt natuurlijk uiteindelijk heel anders dan gepland. De film-versie van La Cage aux Folles, The Birdcage, werd ook een hit met Robin Williams en Nathan Lane in de hoofdrollen.

In Nederland draaide de musical in het DeLaMar Theater van november 2010 tot juni van dit jaar.

Tijdens de John Kraaijkamp Musical Award 2011 gingen de meeste prijzen naar Petticoat, die o.a. de award voor beste musical van het jaar kreeg. Verrassend was wel dat hoofdrolspeelster Chantal Janzen niet de prijs voor beste vrouwelijke hoofdrol won. Lone van Roosendaal kreeg die award voor haar rol als Inez in de musical Zorro.

Alex