Gay couple beatenJerry Pittman Jr. en zijn vriend Dustin Lee werden vorige week in elkaar geslagen toen zij probeerden een kerkdienst bij te wonen in Fruitland, Tennessee. Pittman Jr. zegt dat zijn vader, die de dominee is van de Grace Fellowship Kerk, twee diakenen en de oom van Pittman instructies had gegeven om het paar aan te vallen, zodat ze de kerkdienst niet bij zouden kunnen wonen.

"Mijn oom en twee diakenen kwamen naar onze auto. Mijn oom sloeg de ramen van de auto in en een van de diakenen sloeg op mijn vriend in, zodat hij me niet kon helpen. Hij werd in zijn gezicht en borst geslagen. De ander sloeg mij door het raam van de auto. Omstanders keken toe en deden verder niets. Zelfs toen de politieagenten arriveerden bleef een van de diakenen homofobe leuzen roepen. De agenten deden niets om hem te stoppen."

Het stel mocht zelfs geen aangifte doen vlak na het incident. Later gebeurde dat wel en zowel de twee diakenen als de vader en oom van Pittman staan vandaag terecht voor mishandeling.

 AN