Metals, het vierde album van de Canadese Leslie Feist, is zo’n album dat je op zet als het buiten keihard regent en jij thuis onder een dekentje (of je Snuggi) met een kopje herfstthee even lekker helemaal niets doet of hooguit een tijdschrift leest.

Ze werkte op het album onder andere samen met Valgeir Sigurðsson (Björk, CocoRosie), die misschien wel iets te maken heeft met het feit dat Metals net iets gelikter klinkt dan haar eerdere albums. Haar stem, krachtig en enorm kwetsbaar tegelijkertijd, herken je uit duizenden en Metals is bij tijd en wijlen zó mooi dat je er bijna van zou volschieten, vooral op de nummers Caught A Long Wind en Get It Wrong, Get It Right.

Maar ook de lichte frivoliteit die Feist eerder in een aflevering van Sesamstraat toonde, toen ze een herschreven versie van haar hitje 1234 zong, hoor je terug op dit album, zoals op de nummers Comfort Me en How Come You Never Go There. Met Metals komen we de herfst wel door.

Winnen!
Gay.nl mag vijf exemplaren van het nieuwe Feist album Metals verloten! Mail naar win@gay.nl o.v.v. 'Feist'. Vergeet vooral niet je profielnaam en volledige adres mee te sturen!

Let op: Goldmembers krijgen voorrang! Nog geen Goldmember? Klik hier voor info!