“Amsterdam is véél minder extravagant geworden. Dat kan ik niet echt uitleggen. Vroeger hadden we de iT en de Roxy, maar als die niet waren afgebrand of dichtgegooid, dan was het alsnog dicht. Deze tijd is anders. De gemeente werkt niet echt mee met moeilijke regeltjes en beleid waar je u tegen zegt. Dan hebben we de crisis, wat gewoon altijd wel inhakt. De oudere generatie die minder uitgaat en de jongere generatie die niet goed is opgevoed. Ik probeer met mijn feestjes door middel van een dresscode en een streng deurbeleid mensen op te voeden. Niet ongeacht wie je bent, maar meer om wat je inbreng is in een avond. Het is voor iedereen leuker als je er goed uitziet. Dat moet je ze wel wijs maken. Jongens van 18 tot 24 die niet die tijd hebben meegemaakt, die denken ‘je gaat naar een club, daar draait een dj en daar drink je’. Ze weten niet beter. Er zijn meerdere voorbeelden van clubs die denken ‘we laten maar iedereen binnen want we moeten geld verdienen’. Maar all over the world is bewezen dat je beter halfvol kunt zitten met alleen maar leuke mensen. Ik sta regelmatig aan een deur als doorbitch en ik begrijp dan niet dat je met een chagrijnig porum voor een club staat. Je wilt eigenlijk niet uit. Maar als je geen zin hebt, ga dan niet.

In iedere club moet entertainment zijn. We zijn in een tijd terechtgekomen waar organisaties een dj neerzetten en dat is dan genoeg. Dat is voor mij nóóít genoeg. Ik hou van gekkigheid. Ook omdat ik uit die tijd kom. Ik vind het heel leuk als er travestieten zijn. Welke dan ook. Er wordt in het algemeen negatief naar gekeken, maar wij zijn altijd diegene die de kar trekken en het feest aan gang brengen. Het is leuk dat ze er zijn want het is visueel entertainment.  Spijkerbroeken, sneakers en een wit shirtje, dat is niet zo spannend. Qua entertainers kijk in naar een Hans Klok, die een shów neerzet. Ik kijk graag naar show. Vorig jaar tijdens de show van Diana Ross dacht ik ook na acht nummers al ‘schiet op doe een nieuwe jurk aan’. Dat zou ik eigenlijk na vier nummers al willen.

Ik heb voor mezelf de rust gevonden dat het niet meer per se moet. Ik ging vroeger vier dagen in de week naar de iT en de Roxy en als ik dan een dag niet was geweest kreeg ik rode vlekken in m’n nek, afkickverschijnselen. Dan ging ik meteen iedereen bellen met de vraag of ik iets gemist had. Maar eigenlijk is het elke dag hetzelfde. Nu ook, alleen er is veel minder te doen.

Ik vind uitgaan leuk. Ik heb lol in een kroeg of een club. Ik ga ook het liefst alleen uit. Dan hoef ik niemand te babysitten. Mensen vinden dat heel gek. Maar ik ken gewoon genoeg mensen om een leuke avond te hebben. Ik zeg zo een hele avond ‘hoi, haaai. hoe gaat het’. Ik vind dat niet vervelend, maar iemand waar ik dan mee uitga kan dat verschrikkelijk vinden."

KS / Foto's thanks to Mayday