Er wordt zoveel tijd, moeite, geld, bloed, zweet en tranen in die NoordZuidLijn gestoken dat we bijna zouden vergeten dat er ook leuke dingen aan vast kunnen zitten. Amsterdammers worden al zuur als je erover begint, en niemand kan ze dat kwalijk nemen. De stad is een bouwput en er gaat van alles mis. En om nou over, grofweg 30 jaar, wanneer de boel eindelijk af is uit te mogen stappen bij het grijsklinkende 'halte vijzelgracht', daar gaat niemand's hart sneller van kloppen.

Niks halte Vijzelgracht! “Het volgende station is… Ramses Shaffy”! Als er iemand verbonden was met Amsterdam, dan is het Shaffy. Als er iemand deze stad heeft bezongen met zijn hele ziel en zaligheid, dan is het Shaffy. Als iemand in de straten van deze stad heeft geleefd, dan is het Shaffy. Sterker nog: Ramses Shaffy woonde om de hoek bij de Vijzelgracht, in de Derde Weteringdwarsstraat.

Als we dan toch zo graag de metropool willen uithangen in ons Mokum, waarom dan niet meteen de boel groots aanpakken en er een echt Amsterdams volksding van maken. En wie past er dan beter bij zo'n metrostation dan Ramses Shaffy.

Het punt is duidelijk, het enige wat nog moet gebeuren zijn de hoge meneren in het stadhuis overhalen. En daar kan jij natuurlijk mee helpen wanneer je de petitie gaat tekenen.

En dat tekenen doe je hier: http://www.metrostationramsesshaffy.nl/

Maar vooral niet doen als je elke dag naar 'Volgende halte: Vijzelgracht' wil luisteren (het liefst in een monotone vrouwenstem).

Carmen