Het is de eerste keer  dat een docent op een religieuze school in het openbaar zijn ontslag durft aan te vechten. Dat vind ik moedig. Want het is niet voor te stellen wat je dan allemaal over je heen krijgt.  Het COC ondersteunt trouwens de betreffende docent,  omdat hij, als belangenbehartiger, ons daartoe verzocht. Ook reden voor ons om door te gaan met de lobby om het artikel in de wet – de enkele feit constructie - die dit mogelijk maakt af te schaffen. Een artikel waar deze school zich op beroept.

Dit wetsartikel geeft aan dat scholen docenten niet mogen ontslaan om het enkele feit dat iemand homoseksueel is. En sinds de recente behandeling van de wet in de Tweede Kamer is ook duidelijk geworden dat het hebben van een relatie onvoldoende grond is voor ontslag. 'Bijkomende omstandigheden' kunnen een school wel voldoende basis bieden een leerkracht te ontslaan. Maar wat die omstandigheden zijn, is niet duidelijk. Mag je als homoseksuele docent in de klas vertellen over je vriend? Mag je lid worden van het COC of naar de Gay Pride gaan? Mag je getrouwd zijn met een vrouw en een homoseksuele relatie hebben? Mag je homo-ontmoetingsplaatsen bezoeken?

Zaken waarvan ik vind dat een werkgever hier niets mee te maken heeft. Zo lang het maar jouw functioneren op het werk niet nadelig beïnvloedt. Mensen die niet werken in het (bijzonder) onderwijs kunnen zich denk ik er weinig bij voorstellen dat dit bijzondere gronden zouden kunnen zijn om jou de wacht aan te zeggen.

Nu hoor ik vaak dat mensen zeggen, tja waarom ga je dan werken op een gereformeerde school? Het antwoord hierop is eenvoudig: omdat je als homo ook gereformeerd kan zijn. En over homoseksualiteit wordt ook in gereformeerde kring tegenwoordig divers gedacht. Het hoeft elkaar dus niet uit te sluiten. Maar het leidt helaas soms wel tot uitsluiting. Jaarlijks spreken wij met docenten die geen ruchtbaarheid geven aan hun ontslag. Vaak in de hoop om - naast een verbroken werkrelatie - niet ook persoonlijke relaties te beschadigen. Vaak wordt er in der minne geschikt, gaat een docent zelf van school of leidt een dubbelleven. De onduidelijke wetgeving leidt tot willekeur en bevordert eigengerechtigheid.

Vrijheid van onderwijs mag naar mijn mening nooit leiden tot discriminatie. En dat doet het nu wel. Hebben wij ooit het verhaal ergens gehoord dat op een gereformeerde school iemand is ontslagen, omdat deze ging scheiden of bijvoorbeeld een minnares had? Ik in ieder geval niet. Maar als iemand homoseksueel is en doet dan gaan we zoeken naar bijzondere omstandigheden. Welke dat ook mogen zijn.

Nu maar afwachten wat de rechter en de Commissie Gelijke Behandeling gaan vinden……

Vera Bergkamp

Voorzitter COC Nederland