RegenboogVolgens eigenaar Patrick Nijenhuis van homobar De Regenboog hebben ze teveel last van relschoppende lesbiennes. Om dat tegen te gaan laten ze nu soms geen lesbische vrouwen meer binnen. "Ik vind het vervelend, maar het is oorzaak en gevolg," aldus Nijenhuis.

Inmiddels is er door enkele lesbische vrouwen melding gemaakt van discriminatie bij Radar, het bureau voor gelijke behandeling en tegen discriminatie in de regio Rotterdam. Een van die vrouwen is Eline Bos. Samen met een vriendin wilde ze een gezellig avondje uit, maar bij aankomst voor De Regenboog liet de uitsmijter ze er niet in. "Er zijn genoeg vrouwen binnen, jullie komen er niet in," zou hij gezegd hebben. Meerdere dames hadden een soortgelijke ervaring, zonder dat ze zelf ooit betrokken waren bij opstootjes in de bar.

Eigenaar Nijenhuis vindt echter niet dat De Regenboog discrimineert. "Iedereen is hier welkom. Ons publiek is gemengd, maar vernielzuchtige mensen laten we er niet meer in. Of dat nu mannen of vrouwen zijn." Dat de uitsmijters gezegd zouden hebben dat het geslacht van de dames een probleem was, vindt hij niet kunnen. "Maar we willen we de overlast van lesbiennes afremmen, dus laten we ze er soms niet meer in."

AN/De Pers