“Ik bijt niet, behalve als je er om vraagt.” “Ik bijt niet.. hard.”

Deze zinnetjes hoor je vaker en vaker. Maar dat is logisch, we kijken met zijn allen lekker naar Twilight, Vampire Diaries, Moonlight, True Blood en ga zo maar door. En ik vind het sexy hoor, zo’n mooie vrouw met een glanzende witte huid die dan ook nog eens in een keel van een andere vaak mooie vrouw gaat lopen bijten.

Ze kriebelt zachtjes in mijn nek, waarna ze voorzichtig met het plukje haar waar ook een krul in zit speelt. Ik voel haar warme adem in mijn nek, mijn hart klopt sneller. Langzaam voel ik haar warme lippen zachtjes tegen mijn huid. En dan bijt ze, zachtjes. Ik kreun.

“True Blood kijken is echt een boost voor je seksleven”

Ik citeer een biseksuele vriendin van mij, die blijkbaar of geen seksleven had en er door True Blood achter is gekomen dat ze vrouwen ook leuk vindt en daardoor een beter seksleven heeft gekregen. Of het is gewoon echt geil om naar bijtende mannen en vrouwen te kijken (al dan niet met partner). 

Voor de vampierenleken in True Blood zitten lesbische karakters en is er een hoop seks, in ieder geval in de boeken, want die heb ik dan weer wel gelezen. Want de televisieserie ben ik nog niet aan begonnen. In boeken kun je namelijk van Sookie Stackhouse (de hoofdpersoon: blonde serveerster, niet bijster intelligent) een hele mooie droomvrouw van maken, voorbeelden zat, maar die actrice die ze ervoor hebben genomen, nou echt hoor, die lijkt wat mij betreft totaal niet op de Sookie waarover ik lees. Hetzelfde geldt voor de mooie vampier die een hoop seks met haar heeft, deze mooie vampier is namelijk in de serie helemaal niet mooi. Maar ik val dan ook niet echt op mannen.

Terug naar het bijten. Waarom vinden wij vrouwen dit zo ongelofelijk interessant? Is het die oerdrift van vroeger? Willen wij aan onze haren door onze vrouwen/mannen een grot ingesleurd worden en gewoon keihard bevredigd worden? En dus gewoon overmeesterd worden, al dan niet met twee puntjes in onze nek? Of is het de eeuwenoude drang die voorheen gewoon zuigzoenen waren, maar nu door de vampierenhype veranderd is in bijten?

Er worden zelfs boeken over geschreven, and I like it.

Eigenlijk kan het me helemaal niks schelen waarom wij vrouwen dit zo leuk vinden. Ik lees namelijk graag over vampieren en ik vind nekken erg opwindend. Daarom heb ik gelijk maar de verhalenbundel ‘Girls Who Bite – Lesbian Vampire Erotica’ besteld die deze week uitgekomen is. Want verhalen over vrouwelijke vampieren die ook nog lesbisch zijn en schrijvers die mij beloven dat ik van mijn stoel glijd, wat wil de vrouw van tegenwoordig nog meer? 

Kim Raven